Geert Selderslaghs

Web & Applicatie ontwikkelaar - Front end - Back end - Drupal

Web developer - Application developer - Front end - Back end - Drupal

Wireframing en Webdesign

Tijdens het webdesign en wireframing proces zorg ik voor de eerste fase van het ontwerpen en vormgeven van een professioneel design voor uw website of applicatie. Dit verloopt in verschillende stappen van wireframing naar ontwerpen van stijlvolle photoshop mockup, en het omzetten naar de benodigde opmaaktalen.

Lees hieronder verder om meer te weten te komen over deze onderwerpen.

Wireframing

panorama

Wat is wireframing

Een wireframe kan gezien worden als het bouwplan van de interface voor de website of applicatie. Met een wireframe kan je meteen de opbouw van een website of applicatie in kaart brengen en hoe de verschillende onderdelen met elkaar in verbinding staan. Een wireframe is een grove tekening en is simpel opgemaakt.

question_answer

Waarom wireframes?

Wireframes zijn een belangrijk onderdeel voor de UI/UX. Een wireframe is een vroege weergave/schets van hoe het eindresultaat van een app of website er uit komt te zien. Wireframes zijn beeldvormend en moeten helpen bij het snel uitwerken van de structuur en flow door een app heen.

people

Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer je een website of applicatie ontwerpt is het belangrijk dat het uiteindelijke product gebruiksvriendelijk is. Door het gebruik van wireframes kan je op voorhand de gebruiksvriendelijkheid van je product bepalen en indien gewenst bijregelen. Het voordeel hierbij is dat een wireframe snel is aangepast, tov afgewerkte code te moeten aanpassen.

Webdesign

art_track

Wat is webdesign?

Webdesign is het ontwerpen van een website met oog op gebruiksvriendelijkheid, conversie en de identiteit van een bedrijf. Hiervoor worden vaak grafische computer programma's voor gebruikt zoals PhotoShop en Dreamweaver maar ook Flash en Illustrator. Welke grafische software zal worden gebruikt is afhankelijk van de noden en wensen

code

Uniek design naar website template

Bij het uitwerken van jouw uniek design naar website template worden de verschillende grafische onderdelen omgezet naar HTML5, CSS3 en JavaScript bestanden die dienen als de basis voor de structuur, layout, elementen en client-side functionaliteit op de pagina.

invert_colors

Webdesign Integratie binnen CMS - Custom Drupal theme

Hierbij worden dezelfde stappen uitgevoerd als in de vorige sectie. Alleen wordt het design hier rechtstreeks omgezet in Drupal 8 compatibele twig templates. Custom functionaliteiten worden geïntegreerd met Drupal, steeds volgens de door de Drupal community opgelegde coding standards en best practices.

Wireframes of webdesign nodig? Kies voor Freelance Webdesigner Geert Selderslaghs

Als freelance webdesigner help ik u met het bereiken van het gewenste resultaat. Omwille van de opleidingen, werkervaring en interesse om technologieën aan te leren en op de voet te blijven volgen bied ik een breed bereik aan mogelijkheden volledig aangepast naar uw behoeften.

Neem contact op